3 Proteiinijuoma-esimerkkiä

Okei, reseptien aika. Olen käyttänyt tehnyt näitä kaikkia itse buustatakseni proteiinin saantiani. Otetaan alkuun se perinteinen proteiinijuoma ennenkuin siirrytään “hifimpään” tavaraan.

Proteiinijuoma #1 – Palkkari permalink

Ainekset:

  • 1dl proteiinijauhetta
  • 4-5dl vettä/maitoa

Sekoita ainekset. Sekoitusvaihtoehtoja on monia: ainekset tuoppiin ja niiden sekoitus lusikalla (meitsin tyyli), sheikkeri, sauvasekoittimen käyttäminen jne. Sekoituksen jälkeen nauti juoma ja taputtele vatsaa. (Vatsan taputtelulle ei ole muuta syytä kuin, että se on hauskaa). Maukkaimmat proteiinijauheet ovat mielestäni suklaan eri variaatiot.

Tässä juomassa on noin 30g proteiinia veteen tehtynä. Jos teet sen maitoon, niin saat ~3g proteiinia per desilitra.

Proteiinijuoma #2 – Jogu-smoothie permalink

Ainekset:

  • 2-3dl partaäijää eli maustamatonta turkkilaista jogurttia (~5g proteiinia/dl)
  • 2-3dl maitoa (~3g protskua/dl)
  • 1 banaani

Laita maustamaton jogurtti riittävän suureen astiaan. Pilko joukkoon banaani. Kaada päälle muutama desilitra maitoa. Sekoita sauvasekoittimella. Voidaan tehdä myös yleiskoneella tai tehosekoittimella.

Jos banaani ei maistu voit tietysti korvata sen esimerkiksi (pakaste)marjoilla tai mangolla. Jos olet oikein kokeilunhaluinen niin laita omenaa (mulle maistuu, kaikille ei), appelsiinia tai ananasta.

Saat juomasta hieman tuhdimman/sakeamman jos rajoitat maidon määrää.

Jogu-smoothiessa on noin 20g proteiinia. Voit tietysti lisätä tuota määrää heittämällä joukkoon hieman maustamatonta proteiinijauhetta.

Proteiinijuoma #3 – Proteiinipommi permalink

Ainekset:

  • 1prk maitorahkaa (~20-25g proteiinia)
  • 1dl proteiinijauhetta (~30g proteiinia)
  • 2-3dl maitoa (6-9g proteiinia)
  • 1dl marjoja

Laita maitorahka astiaan. Kaada proteiinijauhe joukkoon. Lisää marjat ja lisää ne astiaan (voit käyttää marjojen sijasta esim banaania). Lopuksi kaada muutama desilitra maitoa ja sekoita ainekset sauvasekoittimella (tai tehosekoittimella tai vaikka pyhällä hengellä). Annostele lasiin ja vedä huiviin.

Tässä setissä on proteiinia aineksista ja määristä riippuen 55-65g. Pitää nälän poissa hyvän tovin ja soveltuu erinomaisesti välipalaksi.

Reseptiä on helppo muokata itselle sopivaksi. Yksi vaihtoehto on jättää hedelmät yms kokonaan pois ja käyttää maustettua proteiinijauhetta tuomaan makua juomaan.

Lopuksi permalink

Kuten näet, proteiinijuoma on todella helppo ja nopea tehdä. Ei siihen tarvita kokkikoulun käymistä. Myöskin välineiden puolesta näiden tekeminen on todella yksinkertaista – käytännössä tarvitset vain sauvasekoittimen tai blenderin sekä riittävän suuren tuopin/kannun jossa sekoitat ainekset.

Voit tietysti sekoittaa aineksia täysin vapaasti maun ja tilanteen mukaan. Esimerkiksi jogu-smoothieen voi ihan hyvin lisätä proteiinijauhetta jolloin senkin juoman proteiinipitoisuus nousee todella korkeaksi.

Jos tarvitset proteiinijauhetta, tsekkaa niitä esimerkiksi täältä.